KLIMATIZACIJA

 

Klimatizacija obuhvata: hlađenje, grejanje, prečišćavanje i ventilaciju vazduha.

  • Hlađenje: Klima uređaj omogućava hlađenje prostorije čime se stvara prijatna atmosfera za boravak ili rad ljudi u prostoru.
  • Grejanje: Klima uređaj omogućava preciznu kontrolu temperature i održavanje njene konstantne vrednosti tokom cele godine ili nekog perioda bez obzira na spoljne prilike.
  • Odvlaživanje: U režimu hlađenja klima uređaj može odvlažiti vazduh pružajući osećaj svežeg vazduha. Ljudskom organizmu prijaju vrednosti od 40 do 60% vlažnosti vazduha.
  • Prečišćavanje: Klima uređaji mogu proizvoditi svež i čist vazduh jer su opremljeni filterima koji apsorbuju prašinu i nečistoće u vazduhu.

 

Profesionalna sistemska klimatizacija

 

Ukoliko imate potrebu da klimatizujete ili uradite ventilaciju u Vašem poslovnom prostoru bilo da je u pitanju prehrambena, farmaceutska industrija, trgovinski objekti, magacini, svečane sale, server sobe, proizvodne hale ili eventalno porodična kuća koju želite celu da klimatizujete ili grejete Vam nudi širok spektar mogućnosti profesionalne komercijalne klimatizacije.

 

Tipovi komercijalne klimatizacije

Klimatizacija se može uraditi:

kasetnim klima uredjajima (klima uredjaji koji se ugrdjuju u spuštene plafone) kojima je vidljiv a samo prednja maska i koji imaju mogućnost izduvavanja na jednu, dve ili sve četiri strane.

kanalska klimatizacija (izmenjivač je takođe ugrađen u spušten plafon), a kanalskim razvodom se razvodi klimatizovan vazduh do izduvnih rešetki po prostoriji. Kanalskom klimatizacijom se postiže vrlo dobro raspoređivanje vazduha po prostoriji. Kanalskom klimom je moguće ubacivati i svež vazduh u prostoriju i izbacivati stari čime se vrši i dobra ventilacija prostorije.

plafonsko-parapetne klime
kao što samo ime kaže mogu se montirati na plafon ili na zid u visini parapeta (kao radijator) vrlo se dobro pokazale za namenu grejanja

Multi sistemi Upotrebom multi sistema je moguće na jednu spoljnju jedinicu staviti više unutrašnjih jedinica i pokriti više prostorija. Unutrašnje jedinice mogu biti raznih modela (zidne, kasetne, kanalske, plafonske, parapetne) i različitih veličina.  Postoje razni modeli multi sistema kao sto su multi f, fulti fdx.

 

 

 

 

 

 

VRV sistemi Postoje mini vrv sistemi gde na jednu spoljnju jedinicu idu oko 8 unutrašnjih jedinica čiji se razvod račva ili veći vrv sistemi gde na jednu ili više uparenih spoljnjih može da se nakači i preko 60 unut.

Toplotne pumpe – Prvenstvena namena im je za grejanje vode koja se sprovodi do niskotemperaturnih radijatora, fan coilera, sistema podnog grejanja. Odličan način grejanja, mada mogu da služe istovremeno i za hladjenje ako se koriste fan-coileri. Toplotne pumpe imaju vrlo dobar stepen iskorišćenja (oduzimaju energiju iz spoljnje sredine). Toplotne pumpe mogu biti u zavisnosti od spoljnje sredine vazdh-voda, voda-voda ili zemlja-voda.

Projektovanje klimatizacije

Nudimo Vam mogućnost projektovanja klimatizacije vašeg prostora. To je prvi i osnovni korak i nikako ga nemojte olako shvatiti, već mu se posvetite na pravi način, jer kod njega možete ispraviti greške koje bi se mogle pojaviti, pre nego krenete u radove. Obavezno imajte to na umu pri gradnji i renoviranju vašeg poslovnog i stambenog prostora, a svakako pre završnih radova u građevinarstvu.